Ben jij ook zo’n fan van de casual look? Strak in pak is namelijk allang al niet meer de trend wanneer het aankomt op kantoor kleding. Mannen kleding zich steeds wat losser en hoeven zich echt niet meer aan zoveel kledingvoorschriften te houden. En dat is maar goed ook! Maar vind jij het nog steeds lastig om jezelf op deze manier te kleden? Lees dan snel verder. In deze blog geven we je namelijk 5 kledingtips die je helpen om goed voor de dag te komen! 

Jacks voor binnen en buiten 

Wanneer je echt goed voor de dag wilt komen, is een stoere en functionele jas wat je nodig hebt. Deze outdoor jassen heren zijn ideaal om te dragen in meerdere situaties. Houd de knoopjes open en draag deze gerust binnen tijdens een koffie-setting, of sla hem dicht om de wijde wereld in te trekken. De opties zijn enorm! En naast het feit dat zo’n jas ontzettend mooi is, is het ook nog eens super functioneel. 

Nette jeans of chino broek 

Je kunt het beste kiezen door een donkere jeans zonder wassingen (en uiteraard zonder gaten!) Denk hierbij aan een donkerblauwe, nette spijkerbroek. Wil je iets minder casual op je werk verschijnen? Dan kies je een chino broek. Een chino is een broek die over het algemeen wat sportiever en comfortabeler is dan een pantalon. Dit maakt dat de chino stijlvoller oogt dan een spijkerbroek. Zorg er in ieder geval voor dat je casual herenkleding geen scheuren, rafels of gaten heeft! 

Klassieker: witte overhemd 

Een item dat eigenlijk bij niemand mag ontbreken in de kledingkast, de witte overhemd. Of je nou formeel of casual gekleed wilt gaan, een mooi wit overhemd staat altijd fris en verzorgd. Je draagt je overhemd casual met een mooie spijkerbroek en witte sneakers. Zakelijk gaat het witte overhemd natuurlijk goed samen met een V-hals trui en colbert. Je kunt hierbij wel het beste kiezen voor een overhemd dat aansluit bij de bouw van je lichaam. 

T-shirt of polo?

Naast een wit overhemd kan je natuurlijk ook in een mooie, nette polo of met een net t-shirt goed voor de dag komen. Hierbij zijn in principe alle kleuren geoorloofd, maar probeer drukke prints en opvallende teksten te vermijden. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van je t-shirt of polo. Idealiter draag je het t-shirt op de polo onder een colbert, blazer of jasje!

Je kan misschien ook genieten van: