Vrijwel iedere man droomt ervan om een sixpack te krijgen. Echter vergt het een hoop wilskracht en doorzettingsvermogen om je sixpack zichtbaar te maken. Op het internet staat allemaal informatie waar staat dat je binnen een aantal weken een sixpack kunt krijgen. Het is misschien voor sommige mensen in zo’n kort tijdsbestek haalbaar. Alleen is dit van veel factoren afhankelijk. In dit artikel geef ik drie tips die je helpen om een sixpack te krijgen.

1. Verlaag je vetpercentage

Om een sixpack te krijgen is het noodzakelijk om een laag vetpercentage te hebben. Iedereen heeft namelijk van zichzelf al een sixpack. Alleen is de hoogte van jouw vetpercentage bepalend of de sixpack zichtbaar is of niet. Om je vetpercentage te verlagen, is het van belang om minder calorieën binnen te krijgen dan dat je verbruikt. Dit wordt ook wel afvallen of droog trainen genoemd. Het is niet mogelijk om plaatselijk vet te verbranden. Wanneer je voornamelijk de buikspieren traint, zul je niet alleen bij jouw buik vet verbranden. Het is genetisch bepaald waar je als eerst vet verbrand, maar als je het een geruime tijd volhoudt zal je lichaam vanzelf vet verbranden rond je buik. 

2. Train je buikspieren

Ondanks dat het zichtbaar maken van je buikspieren vooral afhankelijk is van jouw vetpercentage, betekent dit niet dat je jouw buikspieren niet hoeft te trainen. Buikspieroefeningen zorgen namelijk voor de grootte van jouw buikspieren. Wanneer je regelmatig jouw buikspieren traint, zullen ze samen met een laag vetpercentage goed zichtbaar en groter zijn. Er zijn verschillende buikspieroefeningen. Ten eerste train je de buikspieren door middel van compound oefeningen. Dit zijn oefeningen waarbij de grote of meerdere spiergroepen getraind worden. Daarnaast zijn er ook nog isolatie oefeningen. Dit zijn oefeningen waarbij je specifiek de buikspieren traint. Denk bijvoorbeeld aan crunches. 

3. Geef je buikspieren voldoende rust

Het is belangrijk om te weten dat je buikspieren niet elke dag getraind hoeven te worden. Je buikspieren hebben namelijk een maximale groeicapaciteit. Wanneer je elke dag jouw buikspieren traint, geef je jouw lichaam niet de mogelijkheid om te rust te komen en om te herstellen. Vaak is twee keer in de week je buikspieren trainen voldoende om de spier te laten groeien. Wanneer je jouw lichaam geen rust geeft, verhoogt dit de kans op mogelijke blessures. Dit zal er alleen maar voor zorgen dat het nog langer duurt voordat jouw sixpack te zien is.

Je kan misschien ook genieten van: