Woon-werkverkeer is altijd een interessant puntje. Het liefst ben je zo kort mogelijk onderweg. Maar reistijd heb je sowieso. Tenzij je thuis werkt, kantoor aan huis hebt of iets dergelijks. Maar hoe maak je die reistijd nou comfortabel? Op de fiets dus! Waarom, dat lees je hier.

Fiets je hoofd leeg

Ken je dat dat je thuis komt van een drukke dag en dat je even gaat sporten om je gedachten te verzetten? Dat is dus perfect om tijdens je werk-woon ritje te doen. Even het koppie leeg maken en voor dat je het weet ben je alweer thuis. En wat zo fijn is, die reistijd heb je sowieso en nu ben je dus eigenlijk al wezen sporten. 100% tijdwinst dus!

O ja, pro tip! Wil je geen hoofdpijn van je eigen fiets krijgen. Zorg dat je een fiets gps tracker hebt. Handig bij diefstal. Niets is zo irritant als aankomen op de plek waar je fiets stond en dat ding is weg. Met een gps tracker houd je in combinatie met een app je fiets nauwlettend in de gaten. En hoe vaker jij naar werk fietst, hoe meer je je trouwe tweewieler gaat waarderen.

Jij wilt geld besparen

Fietsend naar je werk is altijd goedkoper dan met het OV of met de auto. Krijg jij vanuit je werkgever een kilometervergoeding, dan wordt het helemaal leuk.

In de basis is fietsen natuurlijk goedkoper dan een voertuig met een verbrandingsmotor, zoals een auto of scooter. En dat is puur op basis van brandstof. Ook onderhoud en afschrijving is met fietsen over het algemeen goedkoper. Met fietsen houd je dus geld in je zak.

Veel werkgevers bieden daarnaast een onbelaste kilometervergoeding a 19 cent per kilometer aan. Stel dat je 10 kilometer naar je werk moet reizen betekent dit 20 km retour. €3,80 per dag dus. Dat ben je echt niet dagelijks kwijt aan slijtage of schrijving op de fiets. Dat voelt dus als een betaald ritje naar werk toe.

Jij bent duurzaam

Veel mensen vinden besparen minstens zo belangrijk dat de daadwerkelijke ontlasting van het milieu. Dat is nu eenmaal wat tastbaarder. Simpelweg omdat verduurzamen geld kost en niet iedereen dat geld heeft. Een absolute besparing is dus altijd interessant. Toch staat duurzaamheid wel in onze top 3. Wat door te fietsen in plaats van de auto te pakken belast je het milieu en klimaat aanzienlijk minder. Zo draag je toch je steentje bij!

Je kan misschien ook genieten van: