Een luchtcompressor is tegenwoordig een vrij algemeen handig hulpmiddel. Luchtcompressoren worden steeds gebruikelijker dankzij vele leveranciers zoals Kleinjan compressoren die een grotere verscheidenheid aan compressoren leveren. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt dit gereedschap gebruikt om lucht te comprimeren. Het is ook een gespecialiseerd hulpmiddel dat bijna in de gereedschapskist van elke auto te vinden is. Hiermee kun je onderweg banden oppompen, wat een enorme tijdsbesparing is voor ieders drukke schema. Hoewel luchtcompressoren vaak worden gebruikt om banden op te pompen, hebben ze in feite verschillende andere functies. Hier zijn de drie belangrijkste toepassingen voor een compressor:

Banden oppompen

Zoals eerder vermeld, kun je met een luchtcompressor banden oppompen. Dit is de basisfunctie van elke compressor en het kan je tijd besparen omdat je je auto nergens heen hoeft te brengen om je banden op te pompen. Je kunt het doen vanuit het comfort van je eigen garage of oprit. Dit kan erg handig zijn. Wel moet je letten op het compressie vermogen van een luchtcompressor zelf omdat er verschillende luchtcompressoren zijn met verschillende vermogens. Hoe groter de banden zijn, hoe meer vermogen een compressor zou moeten hebben om hem op te pompen.

Persluchtgereedschappen

De meeste autobezitters hebben waarschijnlijk al een paar gewone luchtgereedschappen in de garage. Dingen zoals bandenlichters, banden meters en slagmoersleutels worden allemaal aangedreven door perslucht om te draaien. Je kunt je compressor ook gebruiken om die gereedschappen van stroom te voorzien door hem met een adapter op hun triggers aan te sluiten. Daarnaast heb je ook een compressor nodig om een ​​verfspuitpistool te gebruiken. Dus als je je auto wilt lakken met een verfspuitpistool, dan is een compressor een must-have item.

Sportuitrusting opblazen

Of je nu basketballen, voetballen of iets anders opblaast dat wat lucht nodig heeft, de compressor technologie maakt het gemakkelijk om dingen op te pompen die anders veel tijd zouden kosten om handmatig op te blazen. Daarnaast kun je ook een luchtbed opblazen als je die hebt. Een compressor komt dus zeker van pas als je wilt gaan kamperen of reizen met een camper.

 

Je kan misschien ook genieten van: