Mensen uit Amsterdam zijn vaak trotse figuren. De mooie grachten, bijzondere musea, de cultuur – voor de echte Amsterdammer gaat er niks boven hun stad! Je maakt ze dan natuurlijk ook pas écht blij wanneer je ze iets geeft dat te maken heeft met hun Mokum. Wij geven je hier enkele cadeau-ideeën voor iedere ras Amsterdammer!

Speelkleed van Amsterdam

Heeft jouw vriend of familielid een klein kind? Koop dan een speelkleed Amsterdam! Kinderen scheuren op dit kleed door de straten van Amsterdam, langs bekende plekken zoals het Rijksmuseum, het Anne Frankhuis, Artis, de Jordaan, het Van Gogh Museum en Schiphol. Voor zowel kind als ouder is iedere locatie op het kleed herkenbaar. Een cadeau dat voor zowel ouder als kind geweldig is! 

Speciaalbier uit Amsterdam

Ben je op zoek naar een cadeau voor de bierliefhebber? Gelukkig heeft Amsterdam naast Amstel en Heineken nog veel meer bier te bieden! Van IPA tot witbier en tripel – Amsterdamse brouwers hebben het allemaal. Koop je liever een wat groter cadeau? Maak er een cadeaumandje van! Gevuld met Amsterdamse delicatessen. Stop er bijvoorbeeld verschillende flessen in Amsterdam gedistilleerde sterke drank in. 

Liever een activiteit? Geef dan kaartjes voor de Heineken Experience! Ze kunnen dan naar de wereldberoemde Amsterdamse brouwer waar ze kunnen leren over de geschiedenis en het brouwproces van Heineken. Ook kunnen ze hier natuurlijk een pilsje drinken. Vers uit de brouwerij!

Bargoens woordenboek

Bargoens was een dialect dat vroeger voornamelijk onder Amsterdamse Joden, Roma en Sinti werd gesproken. Het werd gezien als echte dieventaal. Misschien denk je dat je nog nooit hebt gehoord van het Bargoens, maar heb je weleens gehoord van de woorden ‘mijer’, ‘bijgoochem’, ‘bakkie pleur’ en ‘lazarus’? Dat zijn allemaal woorden die uit het Bargoens komen. Veel van deze woorden zijn erg herkenbaar voor de Amsterdammer. Hoe leuk is het daarom om een Amsterdammer een Bargoens woordenboek te geven? Zo’n boek is compleet met de betekenissen van de woorden, maar ook met informatie over hoe het Bargoens is ontstaan. 

Poster van amsterdam

Amsterdam heeft talloze mooie plekjes. Geef daarom een poster met een foto van het favoriete Amsterdamse plekje van jouw vriend of familielid! Zorg dat de kleuren mooi in hun interieur passen en dan heb je het perfecte cadeau voor iemand die dol is op hun stad. 

Je kunt ook een foto of poster van een Amsterdamse plattegrond geven. Er zijn talloze kunstzinnige interpretaties van de stadsplattegrond die onwijs leuk zijn om aan de muur te hangen. 

 

Je kan misschien ook genieten van:

128 reacties

Reacties zijn gesloten.