In Botswana zijn er zoveel mogelijkheden op het gebied van overnachtingen. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen tussen hotels, lodges en safaritenten. Ook de prijzen kunnen best prijzig oplopen, maar er zijn ook mogelijkheden voor minder. Hieronder een paar leuke plekken waar je kunt verblijven tijdens je Botswana safari. 

KHAMA RHINO SANCTUARY

De eerste plek waar je leuk kunt overnachten is Khama Rhino Sanctuary. Deze plek grenst aan de vlaktes van de Kalahari. Het is opgericht met de gedachten om de neushoorn voor uitsterven te behoeden.  Bij deze plek is het zeker ook mogelijk dat je wilde dieren tegenkomt zoals zebra’s, neushoorns en giraffen. Verder heeft het park lekker grote kampeerplekken die allemaal over een eigen barbeque beschikken. 

ISLAND SAFARI LODGE

De tweede prachtige plek waar je kunt overnachten is Island Safari Lodge, dit ligt aan de rand van Maun. Deze plek heeft twee heerlijke zwembaden, een restaurant en een bar waar je gebruik kan maken van draadloos internet. Deze camping is zeker niet de goedkoopste of de beste, maar wel een heerlijk plek met meerdere zwembaden, grote schaduwplekken en goede faciliteiten. 

THIRD BRIDGE CAMP

Mocht je een overnachting zoeken waar de dieren gewoon door het kamp heen lopen, dan is Third Bridge Camp een echte aanrader. In Botswana doen ze niet aan hekken om de Kampen heen. Het kan dus zomaar gebeuren dat er in de nacht een olifant over het kamp heen loopt. Hier moet je wel mee opletten als je je tent installeert op het kamp, want je wil niet op een olifantenpad liggen. Verder heeft deze plek goed sanitair. 

PLANET BAOBAB

Deze plek beschikt over authentieke ronde huisjes tussen de baobab bomen. Sommige bomen zijn al 4000 jaar oud. Hier zit wel een verschil tussen de verschillende huisjes op het park. Sommige hebben wel een eigen badkamer en een eigen veranda, en andere hebben geen badkamer en geen elektriciteit omdat ze van natuurlijke materialen gebouwd zijn. 

Ook hier mag je als gast gebruik maken van het heerlijke zwembad, de bar en het restaurant. Daarnaast is er ook een centrale vuurplaats. 

CHOBE SAFARI LODGE

Chobe Safari Lodge heeft een luxe lodge, maar wel met een betaalbare camping erbij. Het bevindt zich aan de Chobe rivier, waar je waarschijnlijk krokodillen zult zien. Daarbij heeft deze plek grote schaduwrijke bomen. Deze plek beschikt ook over sanitaire voorzieningen. Daarnaast mag je al gast gebruik maken van het zwembad, de bar en het restaurant.

Je kan misschien ook genieten van: