Eindelijk! Mooi weer staat op ons te wachten en de zomer komt eraan. We worden steeds vaker verwend met wat zonnestralen en de temperatuur klimt elke dag een stukje omhoog. Bij ons begint het dan ook al helemaal te kriebelen om het huis in zomerse sferen te brengen. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Je woning zomerklaar maken? We geven je graag wat tips.

Haal verse rozen in huis

Wat is er nou lekkerder dan de geur van verse rozen? Naast dat verse rozen een heerlijk subtiel geurtje afgeven, geven ze jouw woonkamer ook een gezellige sfeer. Tegenwoordig hoef je niet helemaal naar de winkel om rozen te kopen, je kunt ze namelijk ook gewoon online bestellen. Ze worden op een speciale manier ingepakt en verzonden, zodat ze nog steeds dezelfde kwaliteit hebben van de kwekerij op het moment dat ze bij jou thuis aankomen. Zorg ervoor dat je ze schuin afsnijdt voordat je ze in de vaas doet. Dit is namelijk beter voor de rozen.

Was de ramen

Nu het weer gezellig wordt om naar buiten te kijken, wordt het hoog tijd om de ramen weer te wassen. Onze tip die we je graag willen meegeven is; was de ramen op een bewolkte dag. Waarom? Als je de ramen op een zonnige dag wast, dan droogt het raam door de zon te snel op waardoor je strepen ziet. Bovendien is dit een mooi moment om even te controleren hoe de boel erbij staat. Zijn er tekenen van droogrot of waterschade? Zijn er plekken waar er opnieuw kit moet worden aangebracht?

Controleer het dak

Het is nooit verkeerd om even het dak en de buitenkant van het huis te controleren om eventuele problemen die tijdens de winter ontstaan zijn. Als er toch wat mankementen zijn kun je deze gelijk laten repareren. Zo voorkom je nog grotere problemen. Controleer op scheve, gebarsten of ontbrekende dakpanelen waar eventueel water naar binnen kan komen.

Zomerse accessoires

Behalve dat je rozen in huis kunt halen, zijn er natuurlijk nog veel meer zomerse accessoires die jouw woning zomerklaar maken. Zo zijn er ontzettend leuke kleedjes die je buiten kunt neerleggen onder jouw tuinset bijvoorbeeld. Maar ook een balkon kun je heel leuk aankleden met zo’n speciaal kleedje. Bovendien zijn er voor balkons speciale balkon barren. Deze nemen niet al teveel ruimte in beslag, maar zo heb je toch een mogelijkheid om op het balkon aan een “tafel” te eten.

Je kan misschien ook genieten van: