Iedereen heeft verlichting in huis. Zeker in de winter is het in ons kikkerlandje meer dan nodig om je huis voldoende te verlichten aangezien de zon dan al aan het einde van de middag ondergaat. Toch houden lang niet alle huishoudens rekening met de match tussen verlichting en interieur. Wij vertellen je hoe bepaalde soorten verlichting invloed hebben op de stijl van je interieur.

1. Armatuur keuze

De keuze van het armatuur heeft een grote invloed op de stijl van de verlichting en dus ook op het totaalplaatje van jouw interieur. Zo zijn lange hanglampen uitermate geschikt voor een industrieel interieur, terwijl inbouwspots juist weer perfect aansluiten op een modern interieur. Vervolgens heeft de kleur van het armatuur ook nog invloed op de uitstraling. Rond past bij landelijk en scandinavisch, terwijl scherpe hoeken juist weer naadloos aansluiten bij een modern interieur. Op zoek naar een veilige keuze? Dan zijn opbouwspots waarschijnlijk beter geschikt voor jou. Deze zijn minder uitgesproken en bovendien in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Daarnaast hoef je je ook geen zorgen te maken over het proces van het inbouwen, want deze bevestig je eenvoudig op het plafond.

2. Keuze van de lichtbron

Zodra je de keuze hebt gemaakt voor het geschikte type verlichting en het armatuur, kun je gaan nadenken over de lichtbron die je op de verlichting aan wilt sluiten. Kies jij voor warm wit licht? Dan is sfeer waarschijnlijk belangrijk voor jou. Als jij een kantoorruimte wilt verlichten zal de keuze echter eerder op wit licht komen te liggen. Dit is niet sfeervol, maar zorgt er wel voor dat je je beter kunt concentreren, omdat deze kleur het dichtst bij natuurlijk daglicht in de buurt komt. Wil jij the best of both worlds? Dan is de keuze voor dimbare verlichting het slimst. Zo pas jij de kleur aan naar de beste kleur voor de setting.

3. Extra’s

Nadat LED verlichting de laatste jaren de standaard is geworden, is er steeds meer extra mogelijk wat betreft verlichting. Zo is slimme verlichting de laatste periode enorm gestegen in populariteit. Hiermee is het mogelijk om de verlichting te besturen met behulp van spraakherkenning van jouw Google Home of Alexa. Bovendien is het in sommige gevallen nog mogelijk om de kleur aan te passen ook. Als jij een feestje geeft kan je dus groene, gele, blauwe of welke kleur je dan ook wilt aanzetten. Cool toch?

Je kan misschien ook genieten van: