Een laptop kopen is niet zomaar iets. Het kost vaak aardig wat geld en je verwacht er weer een aantal jaren mee vooruit te kunnen. Dan mag je best kritisch zijn. We nemen je daarom vandaag mee in dat proces in 3 eenvoudige stappen.

Voorselectie

Kijk eerst eens wat er überhaupt te krijgen is. Aan de ene kant heb je een wensenlijstje, maar er zijn ook dingen waar je niet eens aan gedacht hebt of die sowieso buiten het budget vallen. Varieer ook online met wat zoekwoorden, zodat je niet automatisch bij dezelfde drie bedrijven uit komt. Pas hier ook ook je zoekwoorden op aan. Bij Multidimens kiezen we altijd voor die extra of andere dimensie. Dus draai je zoekwoorden eens om. Zoek niet naar HP laptop maar “laptop HP”. Krijg je andere resultaten? Met een kleine verandering in het zoekgedrag krijg je al heel ander zicht op je voorselectie van laptops.

Vergelijk wat er te krijgen is tussen merken en aanbieders. Kijk ook vooral vanaf wat voor bedragen bepaalde onderdelen of features een vanzelfsprekendheid zijn. Nu je weet wat je krijgt per prijsklasse en wat actueel ‘standaard aanbod’ is, ga je je wensenlijstje samenstellen.

Wensenlijstje versus budget

Je hebt je wensen en je hebt een budget. Je weet al dat bepaalde dingen sowieso niet in je budget passen. Dus die neem je dus ook niet in je wensenlijstje mee. Merk je nou echt dat bepaalde dingen een must zijn voor jou, dan moet je misschien je budget verhogen. Uiteindelijk moeten je wensen en budget wel realistisch op elkaar zijn afgestemd. 

Stel dat je begroot had dat je laptop minimaal 3 jaar meegaat en je budget is €900. Dan schrijf je dus €300 per jaar was. Je kunt op die manier ook €1200 budgetteren en vervolgens proberen 4 jaar met je laptop te doen. Dat is weliswaar een jaar langer, maar je budget laat ook meer opties en betere kwaliteit toe.

Bij het vormen van je wensenlijstje beoordeel je elke wens van 1 t/m 3. Hiermee geef je aan dat 1 een must is en dat 3 prettig zou zijn. Een soort urgentie rating. Wensen met het cijfer 3 zou je als concessie laten wegvallen als je niet uitkomt met je budget. Ook merken selecteren is een onderdeel van je wensenlijst.

Prijzen vergelijken

Niemand wil een dief van zijn eigen portemonnee zijn. Een laptop die qua adviesprijs net buiten budget valt kan in de aanbieding zomaar meedingen voor jouw keuze. Vergelijk de prijzen dus en hou actieweken in de gaten. Een weekje wachten loont dus. Zeker met het oog op Black Friday, Cyber Monday of andere thema-kortingsdagen. Veel aanbieders hebben ook laagste prijsgarantie. Check dus niet alleen het aanbod, wensen en budget. Maar vergelijk ook prijzen. Succes!

 

Je kan misschien ook genieten van: