Als vrouw wil je er natuurlijk elke dag goed en zelfverzekerd uitzien. Veel vrouwen vinden het nogal lastig om elke dag kleding te zoeken wat zij aan kunnen op werk. Daarom bespreken we in deze blog kleding wat vrouwen aan kunnen op werk.

Zakelijk & Casual

Het is afhankelijk van je baan wat voor kleding je aan doet op werk. Voor de meeste gevallen bepalen vrouwen wat ze aan doen op werk. Wanneer je casual en zakelijk met elkaar probeert te combineren, raden we aan om een Red Button broek te combineren met een trui of een blouse. Dit geeft een elegante uitstraling.

Blouse

Wanneer je als vrouw zakelijk voor de dag wilt komen raden we aan om een aantal nette blouses aan te schaffen. Bij een zakelijke blouse is de mouwlengte erg belangrijk. Zorg ervoor dat de mouwen lang zijn en niet te lang. De ideale lengte voor een zakelijke blouse ligt ter hoogte van de pols of elleboog. Zorg verder vol voldoende ruimte bij je borsten. Bescheidenheid is erg belangrijk voor een zakelijke outfit. 

Jurk

Een stijlvolle jurk is in de meeste gevallen goed te dragen op het werk. Zorg er wel voor dat de jurk niet te kort is. Dit valt meestal niet in goede orde op de werkvloer. Draag daarom jurken die tot op je knie vallen. Zorg er verder voor dat de jurk je schouders bedekt. Dit komt zakelijker over.

Blazer

Een blazer is een ideaal kleding item om zakelijk over te komen op je werk. Een blazer is voor veel zakelijke outfits geschikt. Zo tover je een casual outfit om tot een zakelijke outfit, met alleen het gebruik van een blazer. Kies voor een rustige kleur blazer. Kleuren zoals, zwart en grijs doen het altijd goed op de werkvloer. 

Pantalon

Een pantalon is een nette broek die gebruikt wordt voor formele gelegenheden. Een pantalon is minimalistisch en strak en daarom ideaal om te combineren met nette kleding zoals een blouse. Over het algemeen is een pantalon niet van spijkerstof gemaakt en heeft hij een neutrale kleur zoals zwart of grijs. 

Bescheiden

Het is belangrijk om als vrouw de vrijheid te hebben om te dragen wat je wilt. Toch raden we aan om je zelf niet te bloot of uitdagend te kleden op het werk. Probeer je decolleté zoveel mogelijk te bedekken. Bij een zakelijke kleding stijl hoort bescheidenheid. 

Er zijn dus genoeg mogelijkheden om zakelijk op werk te verschijnen. Wanneer je even geen inspiratie hebt voor een zakelijke outfit, ga dan voor een casual outfit met een blazer erover heen.

Je kan misschien ook genieten van: