Veel mensen hebben de ambitie om meer spieren te kweken, af te vallen of juist aan te komen. Toch streven de de meeste mensen deze ambitie niet na omdat ze niet genoeg kennis en discipline hebben. Personal training is dan de ideale oplossing. Een personal trainer beschikt over de benodigde expertise en zorgt voor de juiste structuur en discipline. In dit artikel geven wij je nog 3 redenen waarom een personal trainer handig is om te nemen. 

Persoonlijke begeleiding

Ten eerste helpt een personal training om je persoonlijke doelen te behalen. Elke persoon is anders, en dus is er voor elke persoon ook een andere benadering nodig. Een goede personal trainer weet welke benadering het beste is om de persoonlijke doelen te behalen. Je wordt niet alleen geholpen bij het sporten zelf, maar ook bij de benodigde voeding en levensstijl. Daarnaast ben je niet meer afhankelijk van overvolle sportscholen en zelfgemaakte trainingsschema’s die je toch niet aanhoudt. Verder heb je met een personal trainer niet het gevoel dat je er alleen voor staat, waardoor je afspraken vaker nakomt. 

Voorkom blessures

Een belangrijk aspect van personal training is dat er iemand met de benodigde expertise bij is om je proces in juiste banen te leiden. Vaak duiken mensen zelf de sportschool in zonder enige kennis te hebben van de manier van sporten. Hierdoor ontstaan sneller blessures waardoor mensen weer afhaken met sporten. Een personal trainer weet precies hoe je alle oefeningen juist uitvoert, welke gewichten nodig zijn en hoe vaak ze herhaald moeten worden. Zoals al eerder vermeld, komt er meer bij kijken dan alleen sporten. Daarnaast is het namelijk ook belangrijk dat je de nodige rust pakt, juiste voeding binnenkrijgt en gezonde levensstijl aanhoudt. Dit draagt allemaal bij aan het herstel van je spieren. 

Betere resultaten

Tot slot zorgt personal training uiteraard voor betere resultaten. In plaats van het halve werk in de sportschool, word je continue in de gaten gehouden door de personal trainer. Er is geen ruimte voor een lakse uitvoering en smoesjes om niet te trainen. Door samen te werken met een personal trainer werk je consistent. Consistentie is het belangrijkste als het gaat om sporten. Daarnaast biedt het veel meer variatie in de trainingen. Mensen die alleen sporten gebruiken meestal dezelfde apparaten omdat ze zich daar prettig bij voelen. Het is echter juist goed om zoveel mogelijk verschillende oefeningen uit te voeren zodat alle spieren gebruikt worden. Dit maakt de training niet alleen effectiever, maar ook nog eens leuker.

 

 

Je kan misschien ook genieten van: