Iedereen heeft het wel eens voorbij zien komen, de Amazon Echo Dot, oftewel de Alexa speaker. Alexa is een virtuele assistent die ontwikkeld is door Amazon. Het wordt gebruikt in de Echo-apparaten van Amazon. Er zitten bijzonder veel functies en verborgen instellingen op om jouw leven makkelijker te maken. Alexa stelt je alarm in, beantwoordt de gekste vragen, vertelt het nieuws, bedient je slimme huis en nog veel meer. Wil je weten hoe je het maximale uit de Alexa speaker kan halen? Lees dan de rest van dit artikel.

Flash briefing 

Als je aan Alexa om een ‘flash briefing’ vraagt, ontvang je van haar een samenvatting van alle belangrijke informatie met betrekking tot het weer en het nieuws. Deze informatie is helemaal te personaliseren in de Alexa-app. Via de instellingen pas je aan welke informatie je relevant vindt en welke je dus graag wilt ontvangen. Zo blijf je elke dag op de hoogte van de belangrijkste informatie die voor jou relevant is.

Agenda toevoegen

Een andere handige applicatie die toe te voegen is, is je persoonlijke agenda. Het is ons allemaal wel eens overkomen; je maakt een afspraak, zet dit in je agenda, en vervolgens vergeet je de meldingen aan te zetten waardoor je alsnog de afspraak vergeet. Met de hulp van Alexa zijn dit soort problemen verleden tijd. Via de Alexa-app zijn alle persoonlijke agenda’s toe te voegen. Als de verbinding met de agenda’s is afgerond zorgt Alexa ervoor dat je regelmatig en op tijd wordt geïnformeerd over belangrijke afspraken. Ook dit is helemaal te personaliseren. 

Boeken voorlezen

Alexa is niet alleen handig voor zakelijke oplossingen, maar biedt ook genoeg oplossingen voor ontspanning. Zo speelt ze rustgevende geluiden af om lekker in slaap te vallen of leest ze een boek voor zodat je zelf met je ogen dicht kan ontspannen en luisteren tegelijk. Dit is ook ideaal als je het zelf even druk hebt, maar je kinderen willen dat er een verhaaltje wordt voorgelezen. Zo heeft het hele gezin profijt van de unieke functies van de Alexa speaker.

Alexa als waakhond

Het klinkt misschien een beetje gek, maar Alexa dient zelfs als waakhond. Met de nieuwe Guard-functie bewaakt Alexa je huis terwijl jij ligt te slapen of van huis bent. Door deze functie aan te zetten, luistert Alexa via de microfoons naar geluiden die er niet horen te zijn. Als Alexa zo’n geluid hoort, ontvang je een melding en kan er direct contact opgenomen worden met de autoriteiten. Met deze unieke speaker in huis, voel je je ook nog eens veilig. 

Je kan misschien ook genieten van: