Een industrieel interieur is weer helemaal in. Het is stoer, opvallend en als je het goed aanpakt ook zeer sfeervol. Deze interieurstijl is gebaseerd op de materialen die gebruikt werden in oude fabrieken. De stijl is uitdagend en geeft je huis een compleet andere sfeer. Het samenstellen van het interieur kan echter wat lastiger zijn dan bij andere interieurstijlen. Daarom hebben wij voor jou een paar handige tips op een rijtje gezet waar je op moet letten. 

Gebruik een industrieel kleurenpalet

Het kleurenpalet speelt een essentiële rol in het interieur. Het bepaald zowel de sfeer als de stijl van je woning. Het is daarom belangrijk om hier goed over na te denken. Industriële gebouwen die zijn omgetoverd tot woning ruimtes zijn vaak afgewerkt met natuurlijke en neutrale kleuren. Vooral bruine en grijze tinten passen ideaal in het industriële interieur. Wil je toch wat meer kleur? Kies dan één tint die regelmatig terugkomt in de kleinere accessoires. Denk hierbij aan kussens en muurdecoraties. De tint mag in het hele huis terugkomen, maar moet het thema niet overheersen.  

Gebruik industriële materialen 

Robuuste betonnen muren en vloeren zijn de perfecte basis voor een industriële inrichting. Probeer deze zo min mogelijk te bewerken als er voor deze stijl wordt gekozen. Als je voor een industriële uitstraling gaat maar je woning bestaat alleen maar uit glad gestuukte muren, kies dan voor industrieel behang. Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden die de industriële stijl kunnen nabootsen. Verder is de combinatie van hout en metaal onmisbaar. Dit zorgt voor een stoere, authentieke uitstraling. Dit moet terugkomen in de meubels en andere accessoires. Denk hierbij aan stoere leren stoelen en grote metalen stellingkasten. Metaal in het zwart is kenmerkend binnen deze stijl. 

Kies voor een open indeling

Industriële woningen kenmerken zich vooral met een open indeling. Huizen met de zo min mogelijk tussenmuren en hoge plafonds zijn het beste voor een industrieel interieur. Daarnaast zorgen grote ramen voor zoveel mogelijk lichtinval en dienen woonruimtes afgebakend te worden met meubels in plaats van met muren. Door vloerkleden en tapijten dusdanig te plaatsen worden de verschillende ruimtes gedefinieerd. Indien er in je huis veel tussendeuren zijn, vervang je deze met industriële binnendeuren van glas en metaal. Hierdoor oogt de woning ruimtelijker en natuurlijker. Voor grote gezinnen met jonge kinderen is dit niet de ideale stijl. Het is handiger om deze stijl te kiezen als je alleen met een partner woont of met oudere kinderen. 

 

Je kan misschien ook genieten van: