Helaas is er op dit moment niemand die gebruik mag maken van de sportscholen. Dit betekent echter niet dat er helemaal geen mogelijkheden zijn om te sporten. De meeste mensen maken nu regelmatig een wandeling of volgen een training buiten. Het is ook mogelijk om je eigen home gym te maken. In dit artikel bespreek ik de gewichten die niet mogen ontbreken in jouw home gym.  

Dumbells

Dumbells mogen absoluut niet ontbreken in jouw home gym. Dumbells zijn simpelweg de basis gewichten om een goede training te volgen. Er zijn ontzettend veel dumbells beschikbaar. Van dumbells voor kleine spiergroepen zoals de bicep en tricep tot dumbells voor grote spiergroepen zoals de borst en rug. Het is echter volledig afhankelijk van jouw doel welke dumbells je nodig hebt. Ben je iemand die net begint met sporten? Dan raad ik aan om met licht gewicht en een kleine set dumbells te beginnen. Wil je graag sterker worden en spiermassa opbouwen? Dan raad ik aan om dumbells te kopen die verstelbaar zijn in gewicht. 

Kettlebells

Kettlebells worden gebruikt om kracht en uithoudingsvermogen te verbeteren. Een kettlebell wordt voornamelijk gebruikt om je core mee te trainen. In tegenstelling tot een dumbell ligt het zwaartepunt in je hand. Hierdoor worden er meerdere spieren tegelijkertijd getraind. Ook zorgt dit voor het ontwikkelen van een betere houding. Daarnaast verbranden kettlebell oefeningen ook nog eens ontzettend veel calorieën. Heb je nog geen kettlebell in huis? En wil je graag een kettlebell kopen? Tegenwoordig heb je vanaf vijftien euro al een mooie kettlebell in huis. De prijs is met name afhankelijk van het gewicht waarmee je wil trainen en het materiaal van de kettlebell.

Halterstang

Een halterstang wordt gebruikt om oefeningen uit te voeren die grote spiergroepen aanspreken. Hierbij gaat het om oefeningen zoals bankdrukken en squatten. Echter is het noodzakelijk om naast een halterstang ook gewichtschijven aan te schaffen. In de meeste gevallen weegt een halterstang 20 kilo. Dit is met name voor mensen die sporten voor het verbeteren van hun kracht te laag. Daarnaast is het ook aan te raden om een klem te kopen. Hierdoor voorkom je dat de gewichten van de stand af kunnen vallen. 

Naast de benodigde gewichten is het ook handig om een squatrek en een bankje aan te schaffen. Tijdens de meeste oefeningen in de sportschool maak je ook gebruik van een rek of bankje. Er zijn tegenwoordig allerlei inklapbare varianten beschikbaar. Hierdoor hoef je geen extra ruimte te hebben in je huis.

Je kan misschien ook genieten van: