Gezondheid is een van de meest (of zelfs de belangrijkste) dingen in dit leven. Je moet dus zoveel mogelijk je gezondheid behouden. Dit geldt ook voor je mondgezondheid. Mondgezondheid is niet minder belangrijk dan de gezondheid van andere delen van het lichaam. Daarom gaan veel mensen naar de beste tandarts Schiedam of in andere steden voor de beste orale behandeling die ze kunnen krijgen. Dus als je zoveel om je gezondheid geeft, vooral mondgezondheid, dan is het het beste om alles over mondgezondheid te weten.

Voorkomt ziekten

Het belangrijkste om te weten over mondgezondheid is dat het werkt om ziekte te voorkomen, niet alleen om het te verhelpen. De meeste mensen beschouwen mondgezondheid als iets dat je alleen nodig hebt als je een gaatje of een medische aandoening hebt, en dat is alles. Hoewel dit in sommige gevallen waar is, is de mond eigenlijk een van je eerste verdedigingslinies tegen ziekten in het algemeen. Door een goede mondhygiëne te volgen en twee keer per jaar een tandartspraktijk Vlaardingen te bezoeken voor regelmatige controles, bescherm je jezelf tegen een breed scala aan ernstige ziekten. Onderzoek heeft keer op keer aangetoond dat bepaalde gezondheidsproblemen samenhangen met slechte mondverzorging. Tandvleesaandoeningen zijn bijvoorbeeld in verband gebracht met hartaandoeningen en beroertes. Dezelfde bacteriën die gaatjes veroorzaken, kunnen ook tandvleesaandoeningen veroorzaken (daarom is het voorkomen van gaatjes zo belangrijk), en als de bacteriën onbehandeld blijven, kunnen ze zich door het lichaam verspreiden en andere organen aantasten. Dit is de reden waarom regelmatige tandheelkundige behandelingen, met name reinigingen, zo belangrijk zijn voor je algehele gezondheid. Als je symptomen ervaart die lijken op die veroorzaakt door tandvleesaandoeningen, zoals chronische ontstekingen, bloedend tandvlees of een slechte adem, maak dan meteen een afspraak met je tandarts.

Je uiterlijk en stem verbeteren

Mondgezondheid is meer dan alleen goed voor je tanden. Je glimlach en je stem zijn enkele van de eerste dingen die mensen aan je opmerken, en je mondgezondheid kan een groot verschil maken in hoe goed je eruit ziet en hoe goed je klinkt. Een goede mondhygiëne maakt het gemakkelijker om duidelijk te spreken, wat een professionele presentatie beter kan maken of je zelfs dat extra voordeel kan geven bij het solliciteren naar een baan. Een gezonde mond zorgt er ook voor dat je gebit eruit ziet zoals het hoort. In dit geval voorkomt gezond tandvlees dat tanden te geel of te dof worden. En tot slot, als je een slecht passend kunstgebit hebt, zou je kunnen denken dat de oplossing is om gewoon aan de andere kant van je mond te kauwen, maar dit kan de tanden op die plek beschadigen.

Hoe behoud je de mondgezondheid?

Nadat iedereen de voordelen van een goede mondgezondheid kent, moet iedereen het erover eens zijn dat het het beste is om altijd de mondgezondheid te behouden. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om je mond gezond te houden. Eet eerst een gezond dieet met fruit, groenten en volle granen. Kies vezelrijk voedsel met weinig of geen suiker. Ten tweede, poets minstens twee keer per dag, flos elke avond en laat regelmatig je tanden controleren. In dit geval kun je tweemaal daags een antibacteriële mondspoeling gebruiken om tandvleesaandoeningen te helpen voorkomen. Drink ten slotte gedurende de dag veel water om je mond vochtig en fris te houden. Vermijd dan warme dranken zoals koffie, thee en warme chocolademelk, omdat ze je mond kunnen uitdrogen. Tabaksproducten moeten ook te allen tijde worden vermeden, omdat ze je tandvlees irriteren. Dit kan leiden tot parodontitis.

Je kan misschien ook genieten van: