Er zijn de afgelopen jaren ontzettend veel verschillende soorten hoortoestellen op de markt gebracht. Ze zijn nu in allerlei maten, kleuren en functies verkrijgbaar. Het is daarom best lastig om te weten voor welk hoortoestel je moet gaan. Om je in ieder geval alvast op het juiste pad te brengen nemen wij in deze blog de beste hoortoestellen van 2022 met je door. Welke hoortoestellen worden nou het meest verkocht, welke zijn het meest populair en met welke hoortoestellen zijn klanten het meest tevreden? Je leest het allemaal in deze blog! 

1. Oticon Siya miniRite 

De Oticon Siya miniRite was het eerste hoortoestel dat made-for-iPhone was. Net zoals de OPN S1 is de Oticon Siya ook zonder bedrading te koppelen aan je iPhone. Dit hoortoestel heeft ook 1 van de beste geluidservaringen en is dan ook razend populair op het audiologisch vlak. De Oticon Siya 1 miniRite is een achter-het-oor hoortoestel en deze staan bekend om de lange levensduur van de batterij. Met rayovac 312 batterijen zit je dus voorlopig wel goed. Zorg wel dat je altijd een aantal batterijen op voorraad hebt, zodat je niet zonder komt te zitten! 

2. Oticon Opn S 1 miniRITE 

De Oticon Opn S1 MiniRITE is momenteel het nummer 1 hoortoestel van 2022. Deze staat vooral bekend om zijn ontzettend goede ‘360 graden’ geluidservaring. Dit zorgt ervoor dat je spraak goed herkend wordt uit alle richtingen. Daarnaast is dit hoortoestel erg goed in het onderscheiden van rumoer en spraak, waardoor je dus altijd gesprekken volledig volgt. Tot slot is het toestel made-for-iPhone, wat betekent dat je het hoortoestel zonder kabels koppelt aan je iPhone. 

3. Starkey Livio AI 

Op nummer 3 staat het Starkey Livio AI hoortoestel. Dit is het eerste hoortoestel dat ook ‘healthable’ is. Het hoortoestel laat je dus niet alleen beter horen, maar zorgt er ook voor dat je lichamelijke en mentale activiteiten worden gemeten. Het hoortoestel heeft dus niet meer alleen de functie om je beter te laten horen en wordt ook niet alleen gedragen door slechthorenden. Het levert gegevens over je hartslag, detecteert als je bent gevallen en alarmeert vervolgens de door jou gekozen contactpersoon. Het alles-in-één pakket! 

4. Phonak Paradise 

Tot slot hebben wij de Phonak Paradise in het lijstje opgenomen. Dit is 1 van de meest moderne hoortoestellen van het moment en bevat de meest geavanceerde technieken die mogelijk zijn. Het hoortoestel past zich automatisch aan naar elke situatie zodat je niet meer op allerlei verschillende knoppen hoeft te drukken. Daarnaast profiteer je op deze manier ook van betere spraakverstaanbaarheid in rumoerige omgevingen en een lagere luisterinspanning. Als klap op de vuurpijl verbindt dit toestel direct met je smartphone om je muziek en films rechtstreeks te streamen.

Je kan misschien ook genieten van: