Het organiseren van een feest is natuurlijk altijd erg leuk. Het is alleen wel belangrijk dat je het feest goed voorbereidt. Je moet iets leuks bedenken, want van een saai bedrijfsfeest wordt niemand vrolijk. Hoe je dit doet? Dat lees je in deze blog!

Thema 

Om te beginnen is het ontzettend belangrijk om een thema te kiezen. Zo’n origineel thema maakt een feestje namelijk extra leuk. Thema’s kan je zo gek bedenken als je wilt. Van black tie tot een Disney thema. Dus ga jij een bedrijfsfeest organiseren? Kies dan een eerst een leuk en bijpassend thema! 

Begin op tijd met de organisatie 

Het organiseren van zo’n feest vergt behoorlijk wat tijd en inspanning. Daarom is het belangrijk dat je ruim op tijd begint. Op deze manier verspreid je de uren goed over een aantal weken. Daarnaast is het op deze manier ook waarschijnlijker dat de locatie van jouw keuze nog beschikbaar is. Licht daarna gauw je collega’s in over de datum, want hoe eerder zij op de hoogte zijn van het feestje, hoe groter de kans is dat zij aanwezig zijn. 

Goede muziek 

Wat is een feest zonder muziek? Precies. Saai! Muziek maakt namelijk sfeer. Zorg daarom dat je een goede DJ regelt die bij het feest past. Stem wel van te voren af wat voor muziek er gedraaid moet worden en zorg dat de feestgangers van de muziek genieten. Mocht je geen budget hebben voor een DJ? Geen probleem, want je hebt tegenwoordig steeds meer streaming diensten waarbij je heel eenvoudig je eigen playlist maakt. Koppel vervolgens je telefoon aan een externe stereo en voila… je hebt je favoriete nummers op je bedrijfsfeestje! 

Spreek waardering uit 

Een personeelsfeest is vaak bedoeld als blijk van waardering naar het team. En wat is nou een beter moment om dit te uiten dan een feest? Zorg dat de werkgever het juiste moment grijpt om het woord naar het personeel te richten en hen te bedanken voor alle inzet. Dit zal goed ontvangen worden. Daarnaast krijgt iedereen op deze manier een goed gevoel, wat alleen maar impact heeft op de sfeer van je feestje. 

Denk goed na over activiteiten 

Denk goed na over de activiteiten voor het personeelsfeest. Deze moeten aansprekend zijn voor de hele groep. Je wilt natuurlijk niet dat een deel van de medewerkers niet mee doet. Een activiteit waar niemand enthousiast van wordt, kun je beter laten voor wat het is. Denk daarom goed na over leuke activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan een mini-escape room, een toffe VW bus als photobooth of gewoon ouderwets een karaoke-uurtje. Niks is te gek!

Je kan misschien ook genieten van: