Een gezond ontbijt zorgt voor een goed begin van de dag. Het zorgt namelijk voor meer energie gedurende de dag en helpt bij het afvallen of om op gewicht te blijven. Echter zijn er genoeg mensen die het ontbijt regelmatig overslaan. Zij blijven liever nog een paar minuten langer in bed liggen. Terwijl het ontbijt ook wel wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. In dit artikel bespreek ik de lekkerste en tevens gezondste recepten voor het ontbijt. 

Kwark met noten en fruit

Voor de mensen die in de ochtend geen tijd of zin hebben om een uitgebreid ontbijt klaar te maken, is dit de perfecte oplossing. Dit ontbijt is binnen een no-time klaar en bevat goede voedingsstoffen. Als je geen kwark lust, is normale yoghurt een goed alternatief. Daarnaast is het mogelijk om te variëren met producten. Zo voorkom je dat je een bepaald product zat wordt. Bijvoorbeeld de ene dag voeg je banaan en walnoten toe en de andere dag amandelen en een appel. 

Een smoothie

Er zijn ook genoeg mensen die moeite hebben om in de ochtend te eten. In dat geval is het aan te raden om smoothies te maken. Dit is een goede manier om aan het begin van de dag al meteen groente en/of fruit binnen te krijgen. Er staan ontzettend veel smoothie recepten op het internet. Waardoor je lekker kan variëren met producten en zo vind je uit welke smoothies jij lekker vindt. 

Havermout banaan pannenkoeken

Dit is een ideaal recept voor mensen die een vrije ochtend hebben of de tijd willen nemen om een uitgebreid ontbijt klaar te maken. Havermout banaan pannenkoeken zijn naast dat ze enorm lekker zijn ook nog eens super gezond. De enige ingrediënten die je nodig hebt, zijn havermout, ei en banaan. Er zijn ontzettend veel toppings om de pannenkoeken nog lekkerder te maken. Veel mensen voegen (suikervrije) maple sirup en blauwe bessen toe.

Omelet met verse groente

Een omelet is een razend populair ontbijt. Het is binnen enkele minuten klaar en het smaakt erg lekker. Daarnaast is het ook nog erg gezond. Eieren bevatten namelijk eiwitten en deze worden ook wel als bouwstenen gezien voor je spieren. Om het nog gezonder en vullender te maken, is het aan te raden om groentes toe te voegen. Erg lekkere groentes om toe te voegen zijn: paprika, tomaat, ui en champignons. Groenten zorgen voor een verzadigd gevoel en bevatten weinig calorieën. 

Je kan misschien ook genieten van: