Wanneer je als zelfstandig ondernemer een eigen klus hebt binnengehaald ben je natuurlijk apetrots! Je wilt zo snel mogelijk aan de slag om aan het werk te gaan. Maar dan kom je op een punt dat je het liefst een eigen bedrijfsruimte wilt hebben. Het werken op de zolderkamer ben je inmiddels wel zat. Tijd om lang na te denken over een geschikte bedrijfsruimte heb je niet. Je wilt zo snel mogelijk jouw klantportfolio uitbreiden. Een eigen bedrijfsruimte kost natuurlijk ook geld. Geld dat je in het begin misschien niet hebt. Twijfel je of het de moeite waard is om een eigen bedrijfsruimte te hebben? In dit artikel bespreken we graag wat de voordelen zijn van het hebben van een eigen bedrijfsruimte.

Klanten op bezoek

In plaats van dat jij altijd naar de klant moet, heb je met een eigen bedrijfsruimte de mogelijkheid om klanten bij jou langs te laten komen. Het grote voordeel hiervan is dat je minder reistijd hebt en dus minder vaak op pad hoeft. Tenminste, als de bedrijfsruimte een beetje in de buurt van jouw woning is. Het is daarom slim om te kijken naar de mogelijkheden voor het huren van een bedrijfsruimte bij jou in de buurt. Wij komen uit Alphen en met ons team wilden we dan ook een bedrijfsruimte huren in Alphen aan den Rijn. Het voordeel van een bedrijfsruimte zo dicht bij huis is dat je nooit in de file staat!

Professionaliteit

Wanneer je een eigen bedrijfsruimte hebt kom je professioneler over. Je laat zien dat je niet iemand bent die maar wat aan het proberen is. Nee, je laat zien dat je jouw zaken op orde hebt. Je bent geen student die het als een tijdelijke business ziet. Het is jouw onderneming die gevestigd is in een kantoor die continuïteit uitstraalt!

Mogelijkheden om te netwerken

Bedrijfsruimtes zitten vaak in bedrijfsverzamelgebouwen. Je huurt dus een ruimte in een complex waar meerdere ondernemers een kantoor huren. Dit kan van grote invloed zijn, omdat je hiermee makkelijker connecties legt om te netwerken. Er zijn panden waar je met soortgelijke ondernemers onder één dak zit. Bijvoorbeeld zorg gerelateerd. Je kunt de andere huurders zien als concurrenten, maar je kunt elkaar ook juist versterken.

Groeimogelijkheden

Heb je de ambitie om echt groot te worden met jouw onderneming? Met een eigen bedrijfsruimte heb je meer groeimogelijkheden dan wanneer je op een zolderkamer werkt. Vaak beginnen zelfstandige ondernemers met het aannemen van stagiaires. Dit omdat stagiaires over het algemeen niet veel kosten. Het is natuurlijk wel een beetje raar als je stagiaires naar jouw huis laat komen om een stageopdracht uit te werken.

Je kan misschien ook genieten van: