Een kleine woonkamer inrichten hoeft helemaal niet moeilijker te zijn dan het inrichten van een grote woonkamer. Het vergt alleen iets meer creativiteit om een kleine ruimte gezellig in te richten. Daarnaast hebben de meeste mensen over het algemeen meer wensen en ideeën dan beschikbare ruimte. Waardoor het erg lastig kan zijn om keuzes te maken. Er zijn allerlei verschillende tips en tricks om de ruimte in een kleine woonkamer optimaal te benutten. In dit artikel leg ik uit hoe je een kleine woonkamer inricht en waar er op gelet moet worden. 

Keuzes maken

In een kleine woonkamer moeten er keuzes worden gemaakt. Er is simpelweg niet genoeg ruimte voor een uitgebreide eethoek en een grote bank. In de meeste kleine woonkamers wordt de eettafel opgeheven voor een bank. Meestal om het feit dat mensen hun vrije tijd liever op de bank doorbrengen voor de tv. Als je graag allebei de onderdelen in de woonkamer wil is het aan te raden om een ronde eettafel te kopen. Een ronde eettafel is de perfecte oplossing voor een kleine woonkamer. Een ronde eettafel neemt namelijk weinig ruimte in beslag en biedt de mogelijkheid om met meerdere mensen aan tafel te zitten. 

Gebruik de ruimte optimaal

De kans is groot dat gaandeweg het inrichten de vloer al vrij snel vol staat met allerlei verschillende meubels. Dit betekent echter niet dat er geen mogelijkheden meer zijn. In kleine ruimtes is het een goede oplossing om gebruik te maken van de wanden. Hier maak je eenvoudig opbergruimte van door planken op de muren te plaatsen of om wandrekken te plaatsen. Dit bespaart extra ruimte op de vloer van een extra kast. Daarnaast geeft het ook een mooi effect aan het interieur. Echter is het wel van belang om niet elke wand vol te plaatsen met planken, anders wordt de inrichting te druk. 

Hanteer lichte kleuren

Lichte kleuren geven een ruimtelijke sfeer aan de woonkamer. Daarnaast oogt een woonkamer groter als er gebruik wordt gemaakt van lichte kleuren. Doordat donkere kleuren licht absorbeert en lichte kleuren juist reflecteert. Dit is erg handig als een woonkamer weinig natuurlijke lichtinval heeft. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een Scandinavisch interieur. Een Scandinavisch interieur is razend populair, omdat het rust uitstraalt en gemakkelijker een geheel kunt creëren. Wil je graag meer donkere kleuren, maar wel een ruimtelijke sfeer creëren? Kies er dan voor om de meubels te voorzien van kleur. Zorg er wel voor dat de muren en vloeren een lichte kleur hebben. 

Je kan misschien ook genieten van: