Is jouw tuin nog niet klaar voor de zomer? Dan is het nu de hoogste tijd om jouw tuin voor te bereiden op de zomer. De lente komt er immers aan. Het is zaak om goed na te denken over welke onderdelen je in jouw tuin wil plaatsen. Er zijn namelijk ontzettend veel tuinonderdelen waaruit je kunt kiezen. In dit artikel bespreek ik vier onderdelen die niet mogen ontbreken in jouw tuin in de zomer.

Een loungeset

Een loungeset mag simpelweg niet ontbreken in jouw tuin. Een loungeset maakt het mogelijk om een heerlijke plek te creëren om in de buitenlucht te ontspannen. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel verschillende soorten en maten. Er is voor iedere tuin een geschikte loungeset te vinden. Meestal bestaat een loungeset uit een bank en een tafel, maar het is ook mogelijk om extra loungestoelen aan te schaffen. Dit is ideaal als je graag visite over de vloer krijgt. 

Een barbecue of buitenkeuken

Over het algemeen zijn wij Nederlanders echte barbecue liefhebbers. Wanneer de zon schijnt kiezen veel mensen ervoor om lekker in de tuin te barbecueën met vrienden. Een barbeque mag daarom niet ontbreken in jouw tuin. Wanneer je over genoeg ruimte beschikt is het ook mogelijk om een buitenkeuken te plaatsen. De laatste jaren zijn buitenkeukens steeds populairder geworden. Het is namelijk heerlijk om lekker buiten te eten wanneer het warm genoeg is. We hebben tenslotte genoeg koude en regenachtige dagen in Nederland.

Opblaasbaar bubbelbad

Sinds kort zijn er ook opblaasbare bubbelbaden te koop voor een relatief lage prijs. Echte bubbelbaden kosten vaak wel een paar duizend euro. Terwijl een opblaas bubbelbad rond de 500 tot 900 euro kost. Een groot voordeel van een opblaasbaar bubbelbad is dat er geen ruimte in de tuin verloren gaat. Je kunt het bubbelbad namelijk makkelijk opzetten en opbergen. Het enige dat je hoeft te doen, is het bubbelbad opblazen en vullen met koud of warm water. Daarna druk je op een knop en je geniet in een heerlijk bubbelbad. 

Vuurhaarden en verlichting

Vuurhaarden zijn ideaal om tot laat in de avond in de tuin te zitten. Wanneer het begint af te koelen, zorgt een vuurhaard voor meer warmte. Ook zorgt het voor meer gezelligheid. Er zijn ontzettend veel vuurhaarden te koop. Van een open haard tot aan een vuurkorf. Daarnaast is verlichting handig om sfeer te creëren in een buitenruimte. Zodat jullie in de avond niet in het donker komen te zitten. 

Je kan misschien ook genieten van: