Geldzaken, wat voor de één heel leuk is, is voor de ander een hel. Hoe je het ook went of keert er is veel beweging gaande in deze sector. Daarom bespreken we in deze blog de nieuwste trends op het gebied van financiering en geldzaken.

FinTech

Heb je ooit van de term Fintech gehoord? Vroeg of laat zal je dit begrip te horen krijgen. Fintech is een afkorting van financiële technologie. Doordat de financiële sector zo snel ontwikkeld maken dit soort bedrijven daar goed gebruik van. Door de komst van de PSD2 vergunning hebben Fintech bedrijven een voorsprong gekregen in de financiële sector. Met een PSD2 vergunning kan je met toegang van de bankrekeninghouder inzicht krijgen in de financiële gegevens van de rekeninghouder. Voorheen had alleen de bank en de rekeninghouder zelf hier toegang tot.

Beleggen voor iedereen toegankelijk 

Vroeger was beleggen alleen bedoeld voor mensen met veel vermogen. Tegenwoordig is het mogelijk om met een klein bedrag te beleggen. Door de komst van het internet is beleggen laagdrempeliger dan ooit geworden. Ook het investeren in projecten kan nu met een laag bedrag gerealiseerd worden. Dit wordt vaak gedaan met crowdfunding. Met crowdfunding vraag je via een platform aan investeerders vermogen om in je idee te investeren. Verder zijn er online manieren om kleinschalig aandelen, obligaties en beleggingsfondsen zonder de tussenkomst van banken of andere partijen.

Revenue based finance

Misschien is dit een geheel nieuw begrip voor je, maar wel een om zeker te onthouden. Revenue based finance is een financiering die in later terug betaald met een deel van je toekomstige omzet. Dit is een geheel nieuwe manier van financiering en wordt steeds populairder.

De blockchain technologie

Het wordt steeds populairder: de blockchain technologie. Dit is een technologie waarbij er waarde transacties worden uitgevoerd tussen twee of meer personen zonder de tussenkomst van derden. Hierbij wordt er alles geregistreerd, dit wordt niet gedaan door één iemand maar door het systeem zelf. Alle gebruikers in het netwerk zorgen voor de betrouwbaarheid van het systeem. Een bekende valuta onder de blockchain technologie is de Bitcoin. 

Meerdere financieringsmiddelen

Ondernemers betalen tegenwoordig met meerdere financieringsmiddelen. Denk hierbij aan eigen geld, een persoonlijke lening en een zakelijke rekening. Maar denk ook aan eigen geld, een persoonlijke rekening en crowdfunding. Banken stellen zich open voor deze nieuwe manier van financieren. Met de komst van de blockchain technologie zijn er ontzettend veel digitale cryptomunten op de markt gekomen. Veel mensen zijn gaan handelen met deze munten. 

Dit waren de nieuwste trends en op gebied van de financiële sector. 

Je kan misschien ook genieten van: