Nederlanders gaan tijdens het mooie weer massaal naar buiten om van het weer te genieten. Mensen gaan in de achtertuin zitten, maar ook zeker de balkons stromen vol. Voor alle mensen die een balkon hebben is de ruimte minder dan een achtertuin. Hoe zorg je er in dat geval voor dat jouw balkon klaar is voor de zomer? Wij leggen het je uit.

Maak een plekje uit de wind

Hoe hoger jouw balkon zit, hoe groter de kans is dat jij veel wind op je balkon hebt. De wind heeft op hoogte nu eenmaal vrij spel. Als er een lekker zonnetje is, maar het wel hard waait is het niet prettig om op het balkon te zitten. Daarom kan een windscherm balkon een goede uitkomst zijn. Hiermee zorg je er voor dat je lekker uit de wind van het weer kunt genieten. Er zijn zelfs uitschuifbare windschermen van glas die je aan de normale balkon kunt bevestigen. Zo creëer je eenvoudig een windstil plekje zonder dat dit ten koste gaat van je uitzicht. Ook hoef je zo niet iedere keer je windscherm weer op te tuigen en op te ruimen als het weer weer veranderd.

Verticaal tuinieren

Niet ieder balkon heeft zeeën van ruimte. De kans is dus groot dat je concessies moet doen met de beschikbare ruimte. Toch is het wel lekker om ook wat groen op je balkon te hebben. Om te voorkomen dat je alle zitplek in beslag neemt is het handig om verticaal te tuinieren op je balkon. Breng een wand aan waar je verschillende hangpotten met plantjes aan kunt hangen. Zo profiteer je optimaal van de hoogte van jouw balkon zonder dat het ten koste gaat van de zitplekken op je balkon. Een win-win toch!

Plek in de schaduw

Ondanks dat het vaak maar voor een paar dagen is, kan het in Nederland behoorlijk opwarmen. Aangezien de meeste huizen in Nederland zijn gebouwd om zoveel mogelijk warmte vast te houden, wil je dat op dit soort warme dagen juist een beetje tegenhouden. Zorg daarom dat er ook op jouw balkon een schaduwplekje is. Dit kan met een parasol, maar het kan natuurlijk ook met een schaduwdoek. Deze heeft als voordeel dat deze niet in een standaard hoeft te staan zoals een parasol, waardoor je weer kostbare zitruimte bespaart.

Je kan misschien ook genieten van: