Op dit moment zijn bluetooth speakers razend populair. Dit komt omdat het mogelijk is om de speakers overal mee naartoe te nemen. Of je nu thuis op je kamer zit of dat je naar feestje gaat. Daarnaast is het ook mogelijk om verschillende apparaten erop aan te sluiten. Waardoor iedereen zijn of haar muziek een keer kan afspelen. Echter zijn er nog veel meer soorten speakers. Dit maakt het soms ingewikkeld om een goede keuze te maken. In dit artikel bespreek ik waar je op moet letten wanneer je een speaker wil kopen.

Een bluetooth-speaker of wifi-speaker

Er zijn over het algemeen twee verschillende soorten speakers. Je hebt bluetooth speakers en wifi speakers. Een bluetooth-speaker wordt vaak aan een telefoon of tablet gekoppeld. Een bluetooth speaker wordt met name gebruikt vanwege de draagbaarheid. Bij een bluetooth-speaker is het belangrijk om te weten dat er een bepaalde batterij duur is en een maximale afstand waarop het bedient wordt. Een wifi-speaker staat daarentegen juist op een vaste plek. Doordat het verbonden is met de wifi, is er een mogelijkheid om meerdere apparaten met elkaar te verbinden.

Buiten of -binnen speaker

Er zijn speakers die speciaal gemaakt zijn om buiten te gebruiken. Dit worden ook wel buitenspeakers genoemd. Een kenmerk van de buitenspeaker is dat deze heel het jaar buiten kan blijven, omdat de speaker bestendig is voor alle weersomstandigheden. Daarnaast worden buitenspeakers ook vaak op een vaste plek geplaatst. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de speakers in jouw gewenste richting staan. Dit zorgt namelijk voor de beste geluidskwaliteit. 

Geluidskwaliteit

De prijsverschillen van speakers zijn groot. Dit komt mede door het formaat. Over het algemeen geldt dat een grotere speaker meer geld kost, want er is meer ruimte voor de geluidskwaliteit en andere functies. Alleen dit betekent niet dat een kleinere speaker een minder geluidskwaliteit hoeft te hebben. Er zijn tegenwoordig allerlei kleinere speakers op de markt gekomen die bijna net zo’n goede geluidskwaliteit leveren als grote speakers. 

Veel mensen vinden het lastig om een juiste keuze te maken voor een speaker. Iedereen wil namelijk de beste speaker voor een lage prijs. Wanneer je er niet uitkomt, is het altijd handig om contact op te nemen met medewerkers. Zij beschikken vaak over genoeg kennis om jou van een goed advies te voorzien.

Je kan misschien ook genieten van: