Vind jij het leven lastig en wil je het leven een stuk makkelijker maken? We got you! Tegenwoordig moeten we vanalles en ligt de druk van de maatschappij waarin we leven erg hoog. Er wordt dus ook vanalles van ons verwacht. We moeten verplicht naar werk, het huishouden moet blijven doordraaien en eigenlijk nemen we weinig tijd voor onszelf. In dit artikel geven we je daarom wat tips om het leven een stuk makkelijker te maken.

Huisautomatisering

Hoe fijn is het dat je op basis van één druk op de knop de gordijnen dicht kunt doen, de lampen laten dimmen en de televisie kunt aanzetten? Tegenwoordig zijn de mogelijkheden met huisautomatisering oneindig. Op basis van scènes kun je aangeven welke acties in huis uitgevoerd moeten worden. Huisautomatisering maakt jouw leven een stuk makkelijker, mits alle slimme apparaten met elkaar samenwerken. Met een domoticasysteem zoals Crestron kunnen alle verschillende apparaten door middel van één besturingssysteem bestuurd worden. Hierdoor hoef je dus niet allerlei verschillende apps te openen. Zo kun je dus lekker blijven zitten en wordt alles voor je gedaan!

Plan me-time in

Tijd voor jezelf is heel belangrijk. Het geeft je ruimte om na te denken wie je bent, waar je staat en wat je wilt in de toekomst. Probeer dus tijd voor jezelf in te plannen en breng deze tijd ook echt in je eentje door. In het begin kan het zijn dat je je eenzaam voelt, maar het is juist goed om dit te ervaren zodat je eraan kunt werken. Het is een proces waarbij je leert om van jezelf te houden en te leren dat je eigenlijk niemand nodig hebt om jouw doelen te bereiken.

Creëer routines

Leef je op de automatische piloot en heb je het idee dat je jaren aan je voorbij gaan? Creëer dan voor jezelf routines. Begin bijvoorbeeld met een ochtendroutine. Sta een uur eerder op zodat je de tijd neemt om te ontbijten, te douchen, je aan te kleden. Waarschijnlijk heb je dan nog tijd over die je normaal gesproken niet hebt. De kans is groot dat je dan nog extra tijd over hebt. Je bent immers een uur eerder opgestaan. Deze tijd kun je heel goed gebruiken om te mediteren, maar ook om doelen op te schrijven. Verdiep je bijvoorbeeld eens in de law of attraction. Schrijf doelen op en lees dit elke dag door. Investeer ook in boeken waar je echt iets van leert. Of begin bijvoorbeeld aan een cursus Spaans als je heel graag de Spaanse taal wilt leren.

Je kan misschien ook genieten van: