Ben je momenteel op zoek naar een nieuwe iPhone? Maar vind je de nieuwste modellen te prijzig? Dan is het aan te raden om eens een kijkje te nemen voor een refurbished iPhone. Deze iPhones zijn momenteel razend populair in de samenleving. Een refurbished iPhone is een tweedehands telefoon die als nieuw aanvoelt. Een refurbished iPhone heeft meerdere voordelen en die bespreek ik in dit artikel.

Het bespaart een hoop geld

Het grootste voordeel van een refurbished iPhone is dat het een hoop geld bespaart in vergelijking met een nieuwe iPhone. In sommige gevallen scheelt een zelfde model iPhone wel meer dan 50 procent in prijs. Dit is de perfecte oplossing voor mensen die liever niet veel geld uitgeven aan een mobiele telefoon of simpelweg het geld er niet voor hebben. Bijvoorbeeld de iPhone 8 refurbished kost 259 euro. Terwijl een nieuwe iPhone 8 in de winkel al meer dan 500 euro kost. 

Een betere kwaliteit dan tweedehands

Een refurbished iPhone is van betere kwaliteit dan een tweedehands iPhone. Een refurbished iPhone wordt door een gespecialiseerd bedrijf gecontroleerd op meer dan vijf punten. Van de batterij tot aan het scherm. De onderdelen die niet meer goed functioneren worden vervangen voor goede kwaliteit onderdelen. Daarnaast bieden de bedrijven die een refurbished Iphone verkopen ook nog eens garantie. Dit is meestal voor een periode van twee jaar. Terwijl Apple voor nieuwe iPhones een garantie biedt van een jaar. Tweedehands producten hebben helemaal geen garantie.

Is goed voor het milieu

Steeds meer mensen hechten waarde aan duurzaamheid. We vinden het steeds belangrijker dat producten duurzaam geproduceerd of hergebruikt worden. Een van de doelstellingen van Nederland is om in 2050 een circulaire economie te hebben. Dit is een economie waarin producten en onderdelen zo min mogelijk waarde verliezen. Een refurbished iPhone is duurzaam, omdat alle onderdelen van een iPhone die bruikbaar zijn hergebruikt worden. Een iPhone krijgt in principe een langere levenscyclus. Waardoor het kopen van een refurbished iPhone draagt bij aan een beter milieu. 

Naast de populaire iPhones zijn ook de andere Android telefoons te koop in een refurbished model. Andere modellen die veel gekocht worden zijn van Samsung of Huawei. Voor deze modellen gelden dezelfde voordelen als bij een refurbished iPhone. In sommige gevallen kan het zelfs een groter financieel voordeel opleveren dan bij een iPhone.

Je kan misschien ook genieten van: