In beweging blijven en sporten is enorm belangrijk voor je gezondheid. Vooral nu iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven. Het is voor veel mensen een grote teleurstelling dat de sportscholen dicht zijn en dit is ook vaak de reden waarom ze gestopt zijn met sporten. Echter is het juist in deze periode essentieel om te blijven bewegen. Er zijn namelijk nog genoeg mogelijkheden om dagelijks voldoende te bewegen en te sporten. In dit artikel leg ik uit hoe je kunt sporten tijdens de lockdown. 

Buiten sporten

Voor volwassenen gelden strikte regels op het gebied van sporten. Alle sporthallen, zwembaden en sportscholen zijn gesloten. Echter mogen volwassenen nog wel individueel in de buitenlucht sporten of onder begeleiding van een personal trainer. Het is bijvoorbeeld niet meer mogelijk om te voetballen, maar je kunt wel een nieuwe sport beoefenen. Er zijn namelijk nog steeds sporten die wel toegankelijk zijn. Je mag bijvoorbeeld nog steeds in de buitenlucht tennissen of golfen. Daarnaast kun je ook gebruik maken van een calisthenics park, gaan hardlopen, fietsen of eventueel skeeleren.  

Binnen sporten

De meeste mensen willen in winterperiode graag binnen sporten. Helaas is dit vanwege de corona maatregelen verboden. Hierdoor is iedereen genoodzaakt om thuis te sporten. Er zijn genoeg mogelijkheden om thuis sporten leuk te maken. Veel sportscholen organiseren online lessen, maar je kunt ook workout video’s volgen op youtube of een trainingsschema laten maken. Als je graag thuis wil sporten is het aan te raden om een matje aan te schaffen. Het is namelijk niet fijn om oefeningen uit te voeren op een harde ondergrond. Daarnaast kan je meer variatie in je workouts aanbrengen door dumbells te bestellen.

Bewegen

Naast de genoemde mogelijkheden om binnen en buiten te sporten, zijn er nog genoeg andere opties om aan voldoende beweging te komen. Er zijn namelijk allerlei verschillende keuzes die je kunt maken die bijdragen aan voldoende beweging. Kies bijvoorbeeld voortaan voor de trap i.p.v. de lift of ga met de fiets naar de stad om boodschappen te doen. Dit zijn allerlei kleine activiteiten die bijdragen aan voldoende beweging in de lockdown. De huidige situatie is natuurlijk niet ideaal, maar we moeten zo goed mogelijk met de situatie omgaan en je gezondheid is tenslotte het allerbelangrijkste.

Je kan misschien ook genieten van: