In Nederland kom je grote pick-up wagens niet zo vaak tegen als in Amerika. Als je toevallig een grote pick-up wagen tegenkomt, is de kans groot dat je te maken hebt met een Dodge Ram. Vaak zijn mensen helemaal weg van een Dodge Ram of ze vinden het helemaal niets. Er is meestal geen tussenweg. Terwijl het toch een prachtig moderne auto is en de onderdelen doen zeker niet onder voor een Audi of BMW. In dit artikel bespreek ik de beste onderdelen voor een Dodge Ram.

Wat is een Dodge Ram?

Een Ram is een gewilde pick-up auto van het automerk Dodge. De eerste Dodge Ram kwam in 1981 op de markt. Een van de nieuwste modellen is in 2019 uitgekomen, de Dodge Ram 1500. Dit is een erg gewilde auto vanwege de imposante uitstraling, mooi interieur en beschikt zelfs over een glazen panoramadak. Elke Dodge Ram is volledig aan te passen aan jouw persoonlijke voorkeuren. Er zijn allerlei verschillende Dodge ram onderdelen te koop. Hierdoor is het mogelijk om jouw Dodge Ram helemaal eigen te maken.

Benodigde onderdelen

Het is natuurlijk het allerbelangrijkste dat je goed en veilig de weg op gaat. Hiervoor is het van groot belang dat je gebruik maakt van onder andere goede remblokken en remschijven. Twijfel je over de staat van jouw Dodge Ram? Zorg dan voor een afspraak bij een autogaragebedrijf dat ervaring heeft met deze grote pick-up. Daarnaast beschikt een Ram over 151 liter opbergruimte. Dit kun je goed gebruiken om reservebanden, maar ook om persoonlijke spullen in op te bergen.

Laadbak afdekking

Een niet te missen onderdeel voor een Dodge Ram is een laadbak afdekking. In de zomer is het goed te doen om zonder bescherming van jouw spullen rond te rijden. Echter is het weer in de herfst en winter vaak koud en regenachtig. Een laadbak afdekking zorgt ervoor dat de laadbak en de spullen beschermd blijven. De nieuwste laadbak afdekkingen zijn voorzien van een bijzondere bescherm. Dit zorgt ervoor dat het ook bescherming biedt tegen extreme weersomstandigheden. 

Verlichting

Een ander onderdeel om jouw Dodge Ram eigen te maken, is de verlichting. Een Dodge Ram heeft veel mogelijkheden voor verlichting. Zo is het mogelijk om de voor- en achterlichten te voorzien van led verlichting. Dit is ideaal om te gebruiken als dimlicht, grootlicht en eventueel mistlicht. Ook is ook de verlichting in het interieur te vervangen en extra lampen te plaatsen om het kenteken duidelijk zichtbaar te maken.

Je kan misschien ook genieten van: