Wanneer je net begonnen bent als zelfstandig ondernemer komen er veel zaken op je af. Je gaat vaak aan de slag met social media, met een website en je bent druk op zoek naar nieuwe opdrachtgevers. Ook moeten er een aantal verzekeringen afgesloten worden. Er zijn ontzettend veel verzekeringen mogelijk. Hierdoor is het soms lastig om te bepalen welke verzekeringen je nou moet afsluiten. In dit artikel bespreek ik de verzekeringen die je als zzp’er nodig hebt.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Als zzp’er is het belangrijk om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Een zzp’er is namelijk verantwoordelijk voor de mogelijke schade die er aan producten, personen of milieu wordt aangebracht. Bijvoorbeeld als er tijdens een opdracht schade wordt gemaakt aan eigendommen van de gemeente. Een ongeluk ligt in een klein hoekje en er is altijd kans dat er iets verkeerd gaat. Soms zijn de eventuele kosten zo hoog dat het noodzakelijk is van de voren een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. 

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Naast dat het aan te raden is om een een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Heb je ook een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Het grote verschil tussen deze twee verzekeringen is dat een beroepsaansprakelijkheidsverzekering vermogens schade dekt en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dekt schade aan personen of bezittingen. Voor bepaalde sectoren is deze verzekering verplicht. Denk bijvoorbeeld aan een advocaat. In sommige sectoren is deze verzekering niet verplicht, maar eist de opdrachtgever wel dat deze verzekering is afgesloten.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is van belang voor mensen die onverwachts arbeidsongeschikt raken. Helaas is er altijd een kleine kans dat je arbeidsongeschikt raakt. Wanneer iemand arbeidsongeschikt raakt, krijgt diegene namelijk geen uitkering van de overheid. Hierdoor is het belangrijk om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Over het algemeen is dit een redelijk dure verzekering. Om een goede inschatting te maken hoeveel je wil verzekeren, is het goed om te kijken naar jouw huidige kosten. Hierdoor is het mogelijk om erachter te komen hoeveel geld je nodig hebt om een periode zonder inkomsten door te komen. 

Naast deze drie verzekeringen zijn er nog talloze andere verzekeringen mogelijk. Het is mede afhankelijk van de sector waarin je actief bent welke verzekeringen je dient af te sluiten. Zo heb je bijvoorbeeld ook een voorraadverzekering of een zakelijke autoverzekering. Het is belangrijk om hier van te voren goed over na te denken. Anders is de kans groot dat je onnodig geld betaalt voor verzekeringen die je niet tot nauwelijks nodig hebt. 

Je kan misschien ook genieten van: