Als je met je handen werkt en een eigen bedrijf hebt zul je ongetwijfeld eigenaar zijn van een bedrijfsbus. Of dit nu een compacte bestelwagen of een verlengde bus met dubbel lucht is, met deze tips richt jij je bedrijfsbus slim in.

Je bus is je kantoor

Het ziet er misschien niet zo uit, maar vanuit je bus regel jij de helft van de zaken. Even bellen met een klant of een e-mail beantwoorden tijdens de lunch. Je kunt dit allemaal regelen met je smartphone of je kiest voor een andere optie. Een hp laptop bijvoorbeeld is er in diverse compacte modellen. Ideaal voor onderweg! En tegenwoordig is er prima een adapter te krijgen, zodat jij je laptop gewoon in de bus oplaadt. Handig!

Een ondernemer en zijn koffie

Dat bakkie voor onderweg? Onmisbaar! We kunnen er dus kort over zijn. Zorg voor een goede bekerhouder. Vaak is dit al standaard, maar mocht het nog niet in jouw bus zitten dan zijn er gelukkig genoeg universele mogelijkheden. Want elke nieuwe dag en elke nieuwe klant begint met een vers kopje koffie, toch?

Goede stoelen

Het hoort bij de inrichting, maar het is wel minder makkelijk om aan te passen. Goede stoelen in je bus zijn belangrijk voor houding. Als je kunt kiezen is dit zeker iets om op te letten. En over zitten gesproken. Leg even één of twee klapstoelen achterin. Het weegt bijna niets en neemt weinig ruimte in beslag. Als het zonnetje schijnt tijdens jouw lunchpauze is het heerlijk om even naast de wagen te zitten. 

Gereedschapsrek plaatsen

Je wilt niet dat spullen los rondslingeren in je auto als je onderweg bent. Een gereedschapsrek biedt oplossing. Maak een lijst van de spullen die je altijd bij je wilt hebben. Zit er al een rek in je auto, kijk dan ook kijken voor handige bakken in de juiste maat. Probeer het zo in te delen dat je zware spullen, zowel links als rechts, verdeeld over de bus. Zware spullen plaats je bij voorkeur op de vloer van de auto. Zo wordt het rek niet topzwaar en hoef je ook niet moeilijk te tillen. Het belangrijkst hierbij is dat er dus geen spullen los geen schuiven of omvallen.  

Noodhulpset

Zoals gezegd, jouw bus is je hele bedrijf. Het klinkt zo voor de hand liggend. Ben je gestrand met pech, zorg dan dat je noodvoorzieningen hebt. Sowieso een reservewiel inclusief krik en dopsleutel. Maar bijvoorbeeld ook startkabels en een fles water. Het doel is om zo weinig mogelijk tijd te verliezen en snel weer onderweg te zijn. En je hebt niet voor niets een bedrijfsbus, dus als het goed is ben je zelf ook handig genoeg om onderweg een noodreparatie uit te voeren. Bonustip: Als je je bandenspanning checkt, check dan ook direct de spanning van je reservewiel even. 

Je kan misschien ook genieten van: